Inschrijven

+

Gebruik/rit

Wachtlijst

Waarom een wachtlijst?

Velo Antwerpen blijft een veel groter succes dan verwacht. De belangstelling voor jaarkaarten is groot. Daarom werkt Velo voor de verdeling van nieuwe jaarkaarten met een wachtlijst. Zo kan Velo gecontroleerd jaarkaarten blijven uitgeven tot het maximum is bereikt. Te veel jaarkaarten uitgeven betekent immers dat Velo de fietsen niet langer goed kan verdelen over de stations.

Voordeel van werken met een wachtlijst is dat Velo het gebruik van de stadsfietsen ondertussen perfect kan meten. Zo kan het Velo-team precies bepalen hoeveel jaarkaarten er nog beschikbaar zijn. Want gebruiken nieuwe jaarkaarthouders de stadsfietsen minder dan gemiddeld? Dan kan Velo extra jaarkaarten uitgeven. Zijn de nieuwe klanten juist ‘veel-fietsers’, dan zal de grens eerder bereikt worden.

Hoe werkt de wachtlijst?

Je kan jezelf hieronder inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt meteen een bevestiging van je inschrijving via e-mail.

Zodra er jaarkaarten beschikbaar zijn, ontvang je na enkele dagen een code waarmee je binnen 15 dagen je aanvraag kan bevestigen.

Wil je ondertussen toch kunnen fietsen?

Dag- en weekpassen blijven nog steeds onbeperkt verkrijgbaar, aangezien deze vooral gebruikt worden tijdens de minder drukke periodes, buiten de spitsuren.

Een dagpas kost 4,00 euro en is 24 uur geldig; een weekpas kost 10,00 euro. Je kan een dag- of weekpas tot 30 dagen op voorhand met je kredietkaart (Mastercard of Visa) bestellen.