Inschrijven

+

Gebruik/rit

Onze fietsen

De fiets

Antwerpen verkennen doe je met de Velo. De stevige en handige fiets is speciaal gemaakt voor korte afstanden in de stad. Maak kennis met de Velo!

Versnellingen

Draai aan het rechterhandvat van het stuur en je kan gemakkelijk schakelen tussen de 3 versnellingen. Zo kan je tegenwind en lichte hellingen op je eigen fietsritme de baas.

Aandrijving

Voor de aandrijving van de fiets zorgt de cardanas. Door afwezigheid van een ketting vermijd je olie of smeer op je kleren. Bovendien is deze aandrijving steviger en gemakkelijker te onderhouden dan een ketting.

Comfortabel zadel

De hoogte van het zadel is gemakkelijk in te stellen door de zadelklem open te klikken en je zadel hoger of lager te schuiven.

Reflectoren en lichten

De fietsen worden dag en nacht gebruikt en zijn dus ook voorzien van de nodige reflectoren en verlichting. Dankzij de naafdynamo in het voorwiel heb je altijd een brandend voor- en achterlicht, je hoeft het zelf niet aan te zetten en merkt geen extra weerstand tijdens het trappen.

Bagagerek

Het bagagerek is geïntegreerd in het stuur. Met de elastiek kan je je tas of boodschappen klemvast zetten en een veilige rit maken.

Antilekbanden

Antilekbanden zorgen ervoor dat je door de stad kan fietsen zonder je druk te maken over een lekke band. Om de banden op te pompen gebruiken we stikstof, waardoor ze langer hun spanning blijven behouden.

Spatborden

De spatborden vooraan en achteraan de fiets houden opspattend vuil en water tegen en zorgen ervoor dat je niet met je kleren tussen de wielen geraakt.