< Terug

Velo en corona: alles wat je moet weten

27/03/2020 - 10:00

Goed nieuws voor alle Velo-gebruikers: ook in deze ongewone tijden kan je gewoon van de fietsen van Velo gebruik maken. Het beste is natuurlijk om gewoon thuis te blijven, maar er zijn nog steeds veel mensen die zich moeten verplaatsen. Denk aan personen die in de zorg en in supermarkten werken. Voor iedereen die momenteel nood heeft aan een fiets, zal Velo er zijn.

 

Is het veilig om met Velo te rijden?

Ja. Maar houd je aan de hygiënische voorschriften:

 

- Bewaar afstand van andere weggebruikers.

- Was voor en na het fietsgebruik je handen met zeep.

- Hoest of nies in een zakdoek of in je elleboog.

 

Als je je aan deze voorschriften houdt, is de Velo momenteel een van de veiligste vormen van openbaar vervoer.

 

 

Worden de velo’s ontsmet?

Defecte fietsen die bij ons binnengebracht worden voor herstelling worden ontsmet. We behandelen daarbij de handvaten, de remhendels en de hendel om het zadel te verstellen. Het is echter helaas niet mogelijk om elke velo na ieder normaal gebruik te ontsmetten. Maar als je je aan de aangeraden hygiënevoorschriften houdt, is het volkomen veilig om onze fietsen te gebruiken.

 

 

Veilige velo’s voor iedereen

Jouw veiligheid en die van onze medewerkers heeft prioriteit. Verplaats je daarom alleen wanneer het echt noodzakelijk is. Wil je weten op welke manieren je nog meer je verantwoordelijkheid kan nemen in deze bijzondere periode? Kijk op info-coronavirus.be.

 

 

Wij blijven bereikbaar

De balie van Velo aan het Mediaplein is gesloten, maar achter de schermen zijn we druk bezig om Velo operationeel te houden. Je kan gewoon gebruik blijven maken van de app en de gebruikerszone op de site. Neem contact op via 03 206 50 30 of info@velo-antwerpen.be.

 

Zorg goed voor elkaar,
Het team van Velo Antwerpen
 

Deel dit artikel