< Terug

Antwerpen plaatst fietsbewegwijzering op fietsassen!

26/06/2020 - 13:31

In Antwerpen komen deze zomer op alle functionele fietsassen borden met fietsbewegwijzering.

 

Zo wil de stad Antwerpen de fiets verder promoten als snel en vlot vervoersmiddel en blijven groeien als fietsstad.

 

De stad plaatst tegen midden juli in totaal 689 fietsbewegwijzeringsborden op alle belangrijke knooppunten van het functionele fietsnetwerk in Antwerpen.

Dat netwerk spreidt zich uit over het volledige grondgebied van stad en districten.

De bewegwijzering maakt de hoofdroutes van het fietsnetwerk ook extra zichtbaar in het straatbeeld.

Zo heeft ze tegelijkertijd een signaalfunctie voor andere weggebruikers om op die routes meer aandacht te hebben voor fietsers.

 

Voor de opmaak en plaatsing van de borden is maximaal rekening gehouden met onder andere herkenbaarheid, leesbaarheid en continuïteit.

Naast de vermelding van bepaalde stadswijken (Antwerpen-Centrum, Deurne-Noord,…), districten en gemeentes worden ook belangrijke locaties zoals ziekenhuizen en park-and-rides opgenomen en worden de fietsostrades visueel duidelijk aangegeven.

De stad takt met haar bewegwijzering aan op de al bestaande fietsbewegwijzering van de provincie.

 

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: ‘Antwerpen is een zeer fietsbare stad, zowel recreatief als voor woon-werkverkeer. Het centrum, de districten, de haven, belangrijke locaties, de randgemeenten en zelfs de omliggende regio zijn onderling verbonden via veilige fietsroutes, en die routes maken we met deze bewegwijzering nog meer leesbaar.’

 

Fietsers kunnen het fietsnetwerk online raadplegen of downloaden op www.slimnaarantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Er is ook een gratis fietskaart beschikbaar in de stadswinkel op de Grote Markt en in alle districtshuizen.

Sinds deze maand verstuurt de stad de kaart ook gratis per post aan iedereen die ze aanvraagt. Het kan tot 2 weken duren voordat de kaart in de bus valt.

Een link naar de aanvraag staat eveneens op de website van Slim naar Antwerpen. Klik hier voor de rechtstreekse link.

 

Dit project wordt gerealiseerd dankzij Europese steun via CIVITAS PORTIS. Het project CIVITAS PORTIS bestaat uit 33 partners uit 5 steden die samenwerken rond duurzame mobiliteitsoplossingen.

Met de steun van Europa maken deze havensteden werk van degelijke, vernieuwende en duurzame oplossingen die de bereikbaarheid van stad en haven verbeteren, en de samenhang tussen stadscentra en havens versterken.

 

BRON: klik hier

Deel dit artikel