Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 25 februari, 2015

Vaak op stap met een Velo? Dan is de kans groot dat je Ali al een keer bent tegengekomen. Hij houdt de stations proper en zorgt er mee voor dat ze goed werken. En hij heeft af en toe ook een goede tip voor jou...

Leeftijd: 32
Afkomstig uit: Irak
Woont in: Edegem
Beroep: Onderhoudsman (onderhoud + reiniging stations en fietsen) voor Velo Antwerpen.

Hobby’s:
“In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Zo speel ik af en toe basketbal of voetbal met mijn collega Nabeel. Verder maak ik graag wandelingen en als ik tijd heb ga ik soms zwemmen.”

Wat deed je voor je bij Velo Antwerpen bent begonnen?
“In Irak heb ik een tijdje als fietshersteller gewerkt bij een fietsenfabrikant. Daarna was ik enkele jaren klusjesman voor een hotel. Na mijn komst naar België ben ik bij Levanto begonnen als fietshersteller en zo uiteindelijk bij Velo Antwerpen terechtgekomen.”

Waarom ben je onderhoudsman geworden?
“Ik heb altijd al interesse gehad in techniek. Het is begonnen als hobby en ik ben blij dat ik er mijn job van heb kunnen maken. Daarnaast is het ook een job waarbij je in teamverband werkt. De goede samenwerking met mijn collega’s waardeer ik erg.”

Wat vind je leuk aan de job?
“Het is zeer afwisselend. In de eerste plaats reinig ik de stations en fietsen, maar er komt ook wat techniek bij kijken. Ik ben geregeld op de baan en daar kom ik soms in contact met de klanten. Ik vind het ook leuk dat ik nog elke dag bijleer. Op het gebied van fietstechniek wist ik al vrij veel, maar nu steek ik elke dag nog iets op van de werking van onze Velo-stations.”

Word je vaak aangesproken door klanten?
“Ja, ik krijg vaak de vraag of we nog gaan uitbreiden naar de randgemeenten. Bij mijn weten, zijn daar geen plannen voor. Ik verwijs klanten met vragen over Velo vaak door naar onze website. Daarop kan je zeer veel informatie terugvinden.”

Ondervind je soms negatieve reacties?
“Heel zelden. Het komt weleens voor dat een klant even geen fiets kan nemen of terugplaatsen terwijl ik bezig ben met onderhoudswerken aan een station. Ik vraag hen dan om even te wachten of naar een nabijgelegen station te gaan. Klanten reageren dan heel begripvol.”

Gebruik je zelf Velo?
“Je kunt mij vooral terugvinden op een Velo tijdens mijn werkuren. Om een herstelde fiets te controleren, maak ik eerst een testrit vooraleer deze fiets terug in een station wordt geplaatst.”

Wat is je favoriete station?
“Ik heb geen specifiek favoriet station, maar de stations op Linkeroever hebben mijn voorkeur. Deze stations liggen in een rustige en mooie omgeving. Daarnaast blijven die over het algemeen vrij proper.”

Heb je zelf een fiets?
“Ja, maar die wordt helaas niet veel gebruikt. Enkel op mijn vrije dag én als het zonnig is, kom ik er eens mee buiten (lacht). ”

Tips voor de Velo-gebruikers?
“Het gebeurt dat ik moet uitrukken voor klanten die met hun handtas vastzitten tussen een slot en het stuur. Om een dergelijk probleem te voorkomen, neem je best eerst je handtas uit het bagagerek voor je een fiets terugplaatst in een station.”

Archief