Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 8 juli, 2015

Je moest al ver gaan om te kunnen ontsnappen aan de Tourgekte in Antwerpen dit weekend. Voor de start van de derde etappe van de Tour de France in Antwerpen stond er zaterdag, zondag en maandag een groot fanpark op de Groenplaats. Met onze tweewielers konden wij daar natuurlijk niet ontbreken. We haalden onze photobooth van stal, blinkten onze fietsrollen op en installeerden ons in de schaduw (voor zover die er was) van het standbeeld van Rubens.

We begonnen zaterdag vroeg aan de opbouw, en ondanks de verzengende hitte waren er in de namiddag toch een twintigtal dapperen die zich waagden aan onze Velo-koers op rollen. Beloning voor al dat gezweet: leuke Velo-gadgets! Het dagpodium kreeg er nog een gele, groene of bolletjestrui bovenop.

De top-10 van zaterdag:

Zondag was de temperatuur iets minder verschroeiend, de opkomst was dan ook veel groter. Dat resulteerde in véél meer kandidaten voor onze wedstrijd op rollen. De sfeer in het fanpark was top, ondanks het uitvallen van het groot scherm waarop de Tourrit te bekijken was...net voor de finish. De bezoekers aan onze stand trokken het zich niet aan, ze fietsten gezwind verder.

De top-10 van zondag:

De kers op de taart was er op maandag. De stad werd overspoeld door wielergekke fans die aan de start van de etappe allemaal een glimp wilden opvangen van Froome, Contador, Cancellara... Een ommetje langs het fanpark hoorde daar uiteraard bij, en dat zouden we geweten hebben. Een massa kijklustigen en de nodige fietsers passeerden allemaal langs ons tentje. En reken maar dat het straffe fietsers waren, kijk maar eens naar de verpulverende afstanden.

De top-10 van maandag:

Kortom, het fanpark was een groot succes voor Antwerpen en voor Velo. Om dat aan te tonen nog even een aantal facts & figures op een rij.

  • Meer dan 500 sportievelingen gingen een minuut lang stevig in het rood op onze Velo-rollen.
  • 1.000 handige Velo-draagtassen kregen een nieuwe eigenaar.
  • De hoofden van de mensen kleurden rood, we deelden 2.500 petjes uit.
  • Om de dorst te lessen (na het fietsen) voorzagen we 1.000 flesjes water.
  • Warm of koud weer, om kapotte lippen op de fiets tegen te gaan, gaven we 600 lippenbalsems weg.

Burgemeester Bart De Wever wil in 2020 de grand départ van de Tour naar Antwerpen halen. Wij kruisen het alvast aan in onze agenda.

Bekijk hier de foto's die zaterdag en zondag met onze photobooth werden gemaakt.

Bekijk hier de foto's die maandag met onze photobooth werden gemaakt.

En hier vind je alle andere foto's.

Archief