Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

donderdag, 9 oktober, 2014

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Jeff Van Rompaey.

Leeftijd: 35
Woont in: Berchem
Beroep: Hoofdinspecteur lokale politie (dienst interventie). Vroeger politie bij het fietsteam in de stad Antwerpen.
Hobby's: “Vroeger was ik een tennisser. Na recent te zijn uitgedaagd door een collega op het werk, ben ik overgestapt op triatlon (lopen, zwemmen, fietsen). Ik hou me ook bezig met muziek, vroeger een beetje ‘als huis, tuin en keuken-DJ’. Nu koop en beluister ik vooral veel muziek.”
Velo-gebruiker sinds: mei 2013

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“In de eerste plaats heb ik een Velo-kaart genomen om te gebruiken bij het uitgaan. Ik had vroeger zelf een soort van ‘café-fiets’, maar dat was niet zo’n goede. Velo is een betere oplossing en heeft mijn ‘café-fiets’ vervangen. Als ik op zondagnamiddag afspreek met vrienden om iets te gaan doen, hoef ik niet meer te rekenen op tram of bus. Met de Velo-kaart op zak geraak ik altijd snel thuis, eender hoe laat het is.
Ook bij het winkelen is Velo heel handig. Ik rij met de wagen naar een niet-betaalparking dicht bij een Velo-station en kan dan snel doorfietsen naar de binnenstad.”

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
“Zeker, dat was nadat ik opnames van het tv-programma Villa Vanthilt had bijgewoond. Met wat vrienden was ik nog even wat gaan drinken en toen ik naar huis wilde, reden er geen trams of bussen meer. De Velo-kaart bewees meteen haar nut.”

Wat is je favoriete station?
“Vroeger gebruikte ik het vaakst het station aan de Sint-Willibrordus kerk. Dat is niet zo ver van waar ik woon, maar helaas ook wel een veel gebruikt station. Met de komst van het Velo-station vlak voor het districtshuis van Berchem, kreeg ik een nieuwe favoriet. Het is ook een perfecte locatie, vlak aan 2 buslijnen en 2 tramlijnen die richting de binnenstad gaan. Ik heb daar dus vijf opties om snel in het centrum van Antwerpen te geraken. Velo is dan meestal nog de beste en snelste oplossing.”

Welke rit maak je het liefst?
“De kortste weg naar huis. Ik heb niet meteen een favoriete rit of route. Wanneer ik een Velo gebruik is dat eerder voor functionele verplaatsing.”

Heb je zelf een fiets?
“Ik heb twee fietsen, een mountainbike en een racefiets. Maar die gebruik ik vooral voor woon-werkverkeer (ik werk in Brasschaat) en om te trainen. Dat zijn dus langere afstanden buiten de Singel.”

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
“Gebruik Velo, ik kan het iedereen aanraden. Gebruik in de stad eigenlijk gewoon zoveel mogelijk de fiets. Ik ben 7 jaar autoloos geweest dus ik ben het gewoon om dingen te voet of met de fiets te doen. Nu heb ik wel een auto, maar ik vind nog altijd dat de auto de stad uit moet. En dan is Velo een heel goede oplossing.
Velo schept bovendien onderling ook een band. Velo-gebruikers slaan vaak met elkaar een praatje aan de stations, heel leuk.”

Leuke Velo-anekdote:
“Een tijdje geleden vonden we met onze politieploeg in Brasschaat een Velo terug in een gracht. De Velo-medewerkers waren blij dat we deze fiets gerecupereerd hebben. En de klant die de fiets niet juist had terug geplaatst allicht ook.

Soms gebruik ik de Velo als onderdeel van een mini-duatlon training. Dan fiets ik ermee naar het Wezenberg-zwembad, ga ik zwemmen en fiets ik terug. Zo is mijn Velo-kaart ook een redmiddel wanneer ik ga lopen in de stad en daarin een beetje heb overdreven. Ik spring dan op een Velo en kan rustig naar huis fietsen, zo heb ik meteen mijn cool-down erbij genomen. Kortom, als het nodig is, is de Velo er.

Ik ben trouwens ook enorm tevreden over de service aan de telefoon. Als ik moet bellen voor iets kunnen de medewerkers me meteen voorthelpen, ze weten waarover het gaat, waar ik sta...Heel goed!”

Archief