Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 18 maart, 2015

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan stadsgids en Snor van ‘t Stad Tanguy Ottomer.

Leeftijd: 33
Woont in: Antwerpen
Beroep: Beroepsantwerpenaar
Hobby's: Antwerpen in al haar opzichten
Velo-gebruiker sinds: oktober 2011

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“Ik had vroeger regelmatig een nieuwe fiets. De laatste keer was op mijn 30ste, dat was nog echt een chique fiets die ik zelfs van iemand had gekregen. Maar het is heel moeilijk om een fiets ergens vast te zetten, een rondleiding te starten, naar de andere kant van ’t Stad te wandelen. En daarna opnieuw een rondleiding te starten… Na 2 – 3 dagen weet ik niet meer waar ik mijn fiets het laatst heb achtergelaten. Zo is mijn laatste fiets dan ook gestolen. Toen ik hoorde van het Velo-systeem dacht ik bij mezelf: dat is gewoon ideaal voor mij (lacht)! Het is superhandig en ik heb geen eigen fiets meer nodig. Ik kan eender waar in ’t Stad starten of eindigen met een wandeling, zonder mij zorgen te moeten maken waar ik mijn fiets heb geparkeerd.”

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
“Ik herinner mij niet meer van waar naar waar ik ben gefietst, maar het eerste dat ik er mij van kan herinneren is dat het heel goeie fietskes waren. Als je fietsen huurt in ’t Stad zijn dat meestal kramakkelige fietsen waarbij de ketting er constant af ligt en de fiets op zich niet goed aan voelt. Een Velo daarentegen is zeer robuust én ziet er ook nog eens mooi uit.”

Wat is je favoriete station?
“Het Velo-station aan het ModeMuseum gebruik ik het vaakst, omdat het vlak bij mij thuis is. Daarnaast maak ik ook graag gebruik van de stations aan de Groenplaats. Ik vind het ook heel fijn en handig dat Velo is uitgebreid naar Linkeroever.”

Welke rit maak je het liefst?
“Van de Groenplaats naar het Centraal-Station, vooral ’s morgensvroeg wanneer de zon opkomt. Het is mooi om dan richting het station te fietsen. Je ziet dan ook dat ofwel het Velo-station vol staat met fietsen, ofwel net niet. Daar voel je heel hard wanneer het rush hour is, maar de stations worden zeer vaak bijgevuld of leeggehaald. In het begin was dat soms wel een probleem, maar nu ondervind ik daar 9 op de 10 tijdens piekuren geen probleem.

Heb je zelf een fiets?
“Nee, niet meer sinds mijn laatste fiets gestolen is en ik mij een Velo-kaart heb aangeschaft. Sinds kort heb ik wel een stadsautootje gekocht, maar de Velo gebruik ik toch nog het meeste.”

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
“Aan toeristen geef ik altijd de tip mee: ga eens met het Velo’ke door de stad, het kost amper iets en je ziet zo veel meer op een korte tijd. Als een buurt je aanspreekt, kan je er even stoppen en een wandeling maken en daarna opnieuw op een fiets springen. Het is perfect om een stad te ontdekken.”

Archief