Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 14 januari, 2015

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Francis Thys.

Leeftijd: 51
Woont in: Antwerpen
Beroep: Klantenadviseur BPost
Hobby's: “Al van kleins af aan hou ik me bezig met zaken te organiseren. Toen ik nog geen 16 jaar oud was, heb ik een Europese fanclub van Olivia Newton John opgericht. Van 't één kwam ’t ander en later heb ik dan ook de Belgische Fanclub Federatie opgericht. De laatste 15 jaar ben ik me meer gaan toespitsen op het organiseren van maatschappelijke zaken zoals de oprichting van het buurtcomité Hof Ter Lo. Toen ik een aantal jaren geleden verhuisd ben naar de Leien, wilde ik iets doen aan de luchtkwaliteit van onze stad. Zo is het idee ontstaan voor het succesproject Mijn Boom in de Stad.”
Velo-gebruiker sinds: augustus 2011

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“Ik vind Velo één van de beste projecten van de afgelopen tijd in Antwerpen. Het is goed voor het milieu. Het is een succesverhaal dat alle Sinjoren ten goede komt. Ik gebruik het om naar mijn werk te gaan. Vroeger nam ik de tram, maar tijdens de spitsuren zitten de trams vaak overvol. Nu probeer ik zoveel mogelijk de fiets te nemen en kom ik ‘s morgens veel relaxter aan op het werk.”

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
“Dat is al een hele tijd geleden, maar ik denk dat dat van bij me thuis aan de Leien naar mijn werk was. Onze kantoren van BPost zijn gelegen op het Kiel. Mijn eerste rit zal geëindigd zijn aan het NMBS-Zuidstation, waarna ik nog een stukje te voet ben gegaan.”

Wat is je favoriete station?
 “’t Eilandje is mijn lievelingsbuurt in Antwerpen. Ik plaats vaak mijn fiets terug aan het MAS. Ik doe daar in de buurt dan mijn commisjes. Het Velo-station aan het NMBS-Zuidstation is ook één van mijn favorieten, omdat ik het altijd gebruik als ik ga werken. Velo is dan meestal nog de beste en meest praktische oplossing.”

Welke rit maak je het liefst?
“Ik rijd het liefst naar het werk via de fietsroute die parallel loopt met de Leien: via het Stadspark, de Justitiestraat en de Paleisstraat . Het is daar zalig om te fietsen en ik ben veel vlugger via die route. En ik vermijd alle verkeerslichten op de Leien.”

Heb je zelf een fiets?
"
Ja, maar die staat nu in de kelder, die komt niet meer buiten (lacht). Sinds ik een Velo-kaart heb aangeschaft, gebruik ik mijn eigen fiets niet meer. In het verleden had ik twee mountainbikes gekocht maar deze waren op nog geen paar maanden tijd gestolen. Nu loop ik dat risico niet meer, want ik zet mijn fiets altijd terug in een Velo-station. Zo weet ik dat hij veilig staat.”

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
“Ik wil iedereen aanraden die naar school of het werk kán fietsen, om dat ook zeker te doen. Het heeft volgens mij alleen maar voordelen. Het is goed voor de gezondheid en je bent vlugger op je bestemming als je de fiets neemt.”

Archief