Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

vrijdag, 1 april, 2016

Af en toe bieden we bij Velo een stageplek aan voor studenten die hiernaar op zoek zijn. De voorbije maand hadden we zelfs twee stagiaires op bezoek. Twee jonge, frisse krachten waar we heel veel aan hadden. Het leek ons daarom ook leuk om voor deze editie van Velo-ambassadeur van de maand voor dit dynamisch duo te kiezen. Graag stellen wij aan u voor, Amal en Christ.

Leeftijd: 20 en 19
Wonen in: Antwerpen
Beroep: studenten Handel

Dit was jullie laatste stagedag bij ons. Hoe is het geweest?

Christ: ‘Heel goed, ik heb heel veel bijgeleerd de voorbije twee weken. Het is een andere kijk op wat we op de baan zien, een blik achter de schermen, wat altijd interessant is.
Amal: ‘Inderdaad. Ik vond het ook tof om mee in het project te stappen, om zo te zien wat Velo bereikt.’

Zijn jullie zelf Velo-gebruiker?

Amal: ‘Ik heb geen Velo-kaart.’
Christ: ‘Ik ook niet.’

Vanwaar de keuze dan om stage te lopen bij Velo?

Amal: ‘Omdat het voor mij iets nieuws was. Je ziet veel fietsen rondrijden in de stad, en ik wilde weten hoe dat in zijn werk gaat.’
Christ: ‘Je ziet ook dat Velo blijft groeien. Ik vond het dan ook interessant om in zo’n team te stappen.’

Wat heb je zelf allemaal moeten doen de voorbije twee weken?

Christ: ‘Vooral administratieve taken, maar ik heb ook af en toe techniekers en fietsherstellers mogen ondersteunen. De laatste dagen ben ik ook mee de baan op geweest, om een procedure op te stellen voor beginnende techniekers.’
Amal: ‘Ik hielp bij de inschrijvingen. Daarnaast nam ik ook telefonisch contact op met de klanten, wat altijd spannend is natuurlijk. Ten slotte voerde ik ook algemene administratieve taken uit zoals klassement.’

Wat vond je zelf het leukst van al deze taken?

Christ: ‘Zonder twijfel het opstellen van de procedure, en dat ik mee de baan op mocht.’
Amal: ‘Ik vond het heel tof om mee de Velo-folders rond te brengen bij verschillende hotels.’

Als afsluiter, denk je dat je nu ook een Velo-gebruiker zou willen worden?

Christ: ‘Voor mij is dat voorlopig nog niet nodig omdat ik al een fiets heb. Wie weet, in de toekomst?’
Amal: ‘Ik zeker wel!’

Nogmaals bedankt voor alle hulp de voorbije weken. Wij hadden er heel veel aan, jullie hopelijk ook. Hierbij dan ook een oproep naar stagiaires die graag een handje komen helpen!

Archief