Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 29 april, 2015

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Gunter Derwa.

Leeftijd: 41
Woont in: Antwerpen
Beroep: Kelner (bij restaurant De Kaai)
Hobby's: supporteren voor de Antwerp Giants, lezen en reizen
Velo-gebruiker sinds: oktober 2013

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“Ik vind het gemakkelijk. Voor mij zijn die korte afstandjes ideaal. Er is een Velo-station in mijn buurt waar ik een fiets kan nemen om naar het werk te gaan. Na het werk ga ik graag nog iets drinken en dan neem ik eenvoudigweg een fiets richting het Zuiderterras. Het is het snelste vervoersmiddel voor mij in de stad. Het is handig en ik heb er over het algemeen weinig problemen mee. Ik heb eens een keer moeten bellen, maar dat was dan ook meteen opgelost.”

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
“Nee, maar dat zal waarschijnlijk van bij mij thuis naar het Zuiderterras geweest zijn.”

Wat is je favoriete station?
“Het Velo-station aan de Grote Markt vind ik zeer handig, omdat het achter mijn hoek is gelegen. Het Velo-station aan het Loodswezen mag je ook bij mijn favoriete stations rekenen, aangezien het vlakbij mijn werk ligt.”

Welke rit maak je het liefst?
“Die van 's avonds naar huis (lacht). Ik gebruik Velo vooral voor mijn woon-werkverplaatsingen. Ik rijd dan het liefst via het Noorderterras naar mijn werk."

Heb je zelf een fiets?
“Nee, heel lang geleden had ik er wel een. Sinds die werd gestolen, heb ik mij geen nieuwe meer aangeschaft."

Leuke Velo-anekdote:
“Een tijdje geleden stonden er op het terras van het restaurant twee Nederlandse dagjestoeristen en die vroegen: 'Hoe zit het met die fietsjes?' Toen ik even verder keek, zag ik hun twee Velo-fietsjes naast het standbeeld van het Havenmeisje geparkeerd staan. Ik heb toen uitgelegd dat het niet de bedoeling is om een Velo een ganse dag bij te houden, want zo komt het duurder uit. Ik heb hen gezegd dat het een wisselwerking is waarbij je een fiets na een rit meteen in een Velo-station plaatst. Zo heb ik hen de weg gewezen naar het Velo-station aan het Loodswezen. Met het geld dat ze uitspaarden, zijn ze bij ons nog een glaasje kunnen komen drinken."

Archief