Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 22 juli, 2015

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Frederik Imbo.

Leeftijd: 39
Woont in:  Willebroek
Beroep: Coach-Spreker-Acteur-Presentator
Hobby's: daguitstapjes met de fiets maken, lekker gaan eten, cultuur opdoen
Velo-gebruiker sinds: juni 2013

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
"Toen ik over Velo had gehoord, wilde ik meteen een abonnement. Het is voor mij zeer gemakkelijk om mijn auto achter te laten aan de rand van de stad en dan over te stappen op een Velo. In de stad is het zeer moeilijk om een betaalbare parkeerplaats te vinden in het weekend. De Velo is niet alleen heel praktisch, maar ook enorm leuk om je in de stad te bewegen."

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
"Ik kan mij niet meer herinneren naar waar ik ben gefietst. Ik weet wel dat ik het zeer spannend vond. Ik voelde mij als een kind dat voor de eerste keer naar de Sinksenfoor of een pretpark gaat. Je weet niet welke fiets je gaat krijgen, hoe of wat? Je wist niet aan wat je je moest verwachten. Die spanning en onbekendheid kan ik mij nog herinneren…"

Wat is je favoriete station?
"Het Velo-station aan de Markgravelei gebruik ik vaak. Recent heb ik ook ontdekt dat ik mijn wagen in de buurt van het Wezenberg-zwembad kan parkeren, dus station 31 mag je ook bij mijn favorieten rekenen. Het Velo-station aan de Nationale Bank vind ik het mooiste, de locatie is leuk en het is gelegen naast een prachtig gebouw."

Welke rit maak je het liefst?
"Ik fiets het liefst van de Markgravelei in het zuiden van de stad helemaal naar het MAS in het noorden. Ik probeer ook altijd een andere route uit tussen deze twee locaties. Zo ontdek ik steeds een nieuw stukje Antwerpen."

Heb je zelf nog een fiets?
"Ja, en ik gebruik mijn eigen fiets regelmatig om uitstapjes te maken via een fietsknooppuntennetwerk. Onlangs ben ik nog op vakantie geweest naar Scandinavië en heb ik mijn fiets meegenomen, een echte aanrader. Als ik naar ’t Stad kom, gebruik ik wel enkel nog de Velo."

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
"Ik zou het fijn vinden dat de Velo-gebruikers, ondanks hun grote aantal, opnieuw meer verbonden worden met elkaar. Via een aparte Velo-begroeting misschien, zoals de motards dat doen bijvoorbeeld."

Archief