Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 16 juli, 2014

Toen De Lijn onlangs samen met Velo Antwerpen een enquête organiseerde bij Velo-klanten, kwam er heel mooi nieuws naar boven. Uit die enquête (afgenomen bij gebruikers van dagpassen, weekpassen en jaarkaarten) bleek dat niet minder dan 9 op 10 gebruikers tevreden zijn over Velo. Een geweldig resultaat dat bij elke Velo-medewerker voor een grote glimlach zorgde. We haalden er voor jullie de meest opvallende feiten uit.

Waarom Velo?

Beide geslachten zijn ongeveer gelijk vertegenwoordigd onder de Velo-klanten, je ziet bijna evenveel vrouwen (43%) als mannen (57%) op de Velo rondrijden. Waarom het deelfietsen-systeem ‘Velo’ gebruikt wordt, heeft veel redenen.

Wat opvalt is vooral het feit dat er altijd een fiets ter beschikking is en dat die garant staat voor vrijheid en flexibiliteit. Je neemt een fiets wanneer je wil (24 uur op 24, 7 dagen op 7) en kan ermee rijden naar eender welk Velo-station. De fiets op zich is ook een aantrekkelijk vervoermiddel, zeker in de drukke stad waar je met de auto al snel in de file staat. En dan is er nog het feit dat je niet het risico loopt dat je eigen fiets gestolen wordt. Nadat je een Velo correct hebt terug geplaatst, staat hij vast en kan hij niet meer weg.

infografiek tevredenheidVelo + bus + tram=geen file

Om op hun bestemming te geraken, denken Velo-gebruikers niet alleen aan de fiets. Ze combineren de stadsfietsen vaak met ander vervoer. Zo heeft 1 op 4 de gebruikers ook een abonnement bij De Lijn, waarmee ze het fietsen combineren met bus en/of tram.

Dat de jaarkaarten enorm populair zijn is geen geheim. Wat daarbij opvalt, is dat er veel trouwe jaarkaartgebruikers zijn. Maar liefst 86% gebruikt Velo al langer dan een jaar. Eens Velo-gebruiker, altijd Velo-gebruiker.

(Klik op de foto voor een uitgebreide infografiek over de enquête)

Gemakkelijk een Velo vinden

Ten slotte nog een klein weetje over de Velo App. Van de vele functies wordt vooral de beschikbaarheidskaart gebruikt om snel de beschikbaarheid van de fietsen in de verschillende Velo-stations na te gaan. Het verbaast dan ook niet dat 82% van de gebruikers tevreden is over deze App.

Bedankt!

Al deze cijfers onderstrepen het succes van Velo Antwerpen, en dat zou niet gelukt zijn zonder jullie. We nemen dan ook graag van de gelegenheid gebruik om jullie te zeggen: hartelijk bedankt!

Als jullie nog suggesties hebben om het deelfietsen-systeem in Antwerpen te verbeteren, aarzel niet ons te contacteren. Wij horen graag jullie mening!

Archief