Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

dinsdag, 30 december, 2014

Het einde van het jaar is traditioneel een tijd om even terug te blikken. We maken daarom graag de balans op van 2014, het jaar waarin we onder andere ons 3-jarig bestaan vierden met een nieuwe website.

Vernieuwde website

Net voor de zomer staken we onze website in een nieuw jasje. Moderner én gebruiksvriendelijker, dat was het doel. Niet alleen voor dagelijkse Velo-gebruikers, maar ook voor toeristen die snel alle info willen vinden om Antwerpen met de Velo te verkennen. Voor ons is die missie geslaagd, wat vinden jullie?

Velo-ambassadeurs

We wilden ook graag de man of vrouw op de Velo beter leren kennen. Veel Velo-fans beantwoordden onze oproep en we brachten enkelen van hen voor onze microfoon voor een interessant gesprek. Zo werden zij onze trotse Velo-ambassadeurs.

Antwerpen Autovrij

Op zondag 14 september was de macht aan de fiets (en dus ook aan de Velo)! Aan onze Velo-stand op de Groenplaats verwelkomden we heel veel fietsliefhebbers, we deelden draagtassen uit en je kon een leuke Velo-foto maken.

Onze Velo-ambassadeurs kwamen ook even langs om hun verhaal nog eens te vertellen aan onze gastheer en de aanwezige toeschouwers.

Carolien Krijnen vertelde hoe Velo haar dagelijks helpt in haar beroep als stadsgids

Voor Glenn Present is Velo vooral een heel snelle oplossing

Radio- en tv-stem Sven Pichal liet de dichter in hem los en bracht een Velo-gedicht

Velo op sociale media

Veel mensen die dit lezen, zijn hier beland via Facebook of Twitter. Sociale media is momenteel dé manier om te communiceren, en bij Velo blijven we uiteraard niet achter. Zo was 2014 een topjaar voor onze Facebook-fanpagina, we rondden bijna de kaap van de 3.000 likes (Als je onze pagina nog niet liket, doen! Je kan als dank daarvoor aan onze balie een super handige draagtas komen halen). Op Twitter volgen intussen meer dan 1.100 mensen onze nieuwtjes. Maar wist je dat we ook een Pinterest-profiel en sinds dit jaar een Youtube-kanaal hebben?

Velo-terminal

Net voor het einde van het jaar lanceerden we een Velo-terminal op de Grote Markt. Daarmee kunnen toeristen nu nóg gemakkelijker een dag- of weekpas aanmaken, en dat vlak naast het kantoor van de Antwerpse dienst toerisme.

Bedankt om te fietsen!

Het was ook op fietsvlak een topjaar, nooit eerder zijn de Velo’s zo vaak gebruikt als dit jaar (meer dan 3,5 miljoen ritten!). En daarvoor willen we het meest van al jullie, onze gebruikers, bedanken. Zonder jullie zou Velo Antwerpen niet zo’n succes zijn. Dus daarom, nen dikke merci!

Met nog een speciale dank aan onze Velo-ambassadeurs Carolien Krijnen, Glenn PresentJeff Van Rompaey en Sven Pichal.

Maak er nog een fijn eindejaar van, wij wensen jullie alvast een gezond en gelukkig 2015!

Archief