Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

donderdag, 18 september, 2014

Zondag 14 september 2014 was een feestdag voor fietsend Antwerpen. De ‘Koekenstad’ werd autovrij verklaard, waardoor de fiets de macht nam. Dé ideale gelegenheid voor Velo Antwerpen om de stadsfietsen nog eens extra in de kijker te zetten. Aan de Velo-stand op de Groenplaats was iedereen meer dan welkom!

De opkomst was groot, zowel in de stad als aan de Velo-stand zelf. We hadden enkele bekende en minder bekende Antwerpenaars uitgenodigd om hun Velo-verhaal te doen. Radio- en televisiemaker Sven Pichal had speciaal voor de gelegenheid een Velo-gedicht geschreven. Onverwacht kwam ook Herman Verbruggen (Marcske uit ‘FC De Kampioenen’) langs om zijn visie over de Antwerpse stadsfietsen te geven.

Wat later was het de beurt aan Halve Neuro, die met de hulp van Slongs Dievanongs zijn ode ‘Pakt de Velo’ bracht. Het volk stroomde toe. Daarna kwamen Velo-ambassadeurs Carolien Krijnen en Glenn Present nog wat meer vertellen over hun Velo-gebruik, nadat we ze op onze website al hadden voorgesteld. In dit fotoalbum kan je de voorbereidingen en aanwezigen bekijken.

Tussen deze verhalen, gedichten en liedjes door, was er ook genoeg te beleven aan de Velo-stand zelf. Zo kon je ter plaatse een dag- of weekpas aanmaken om meteen op de tweewieler de autovrije stad te verkennen.

Maar dat was lang niet alles, ook het visuele aspect kwam aan bod. Aan onze Velo-photo booth kon je jezelf (al dan niet met een ludiek attribuut) fotograferen. Een druk op de knop en dan 3,2,1…lachen! De resultaten vind je in dit fotoalbum.

We lieten de mensen ten slotte niet met lege handen vertrekken, maar wel met een draagtas. Een like op onze Facebook-fanpagina betekende een gratis Velo-draagtas. En die actie kende veel succes. Heb je trouwens nog geen draagtas, dan kan je steeds aan onze balie langskomen om er een op te halen. Een Facebook-like op onze fanpagina volstaat daarvoor!

Hoewel Antwerpen helaas slechts 1 dag autovrij was, hebben wij en ongetwijfeld ook de aanwezigen er volop van genoten. We willen daarom graag iedereen bedanken die even stopte aan onze infostand, iets vertelde over zijn of haar Velo-ervaringen, een dag- of weekpas aanmaakte, onze pagina likete, of gewoon een praatje over de fiets kwam slaan.

Bedankt, en tot volgend jaar!

Archief