Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

donderdag, 7 augustus, 2014

Goed nieuws voor wie Velo graag wat meer in detail bekijkt, we staan nu ook op de Bike Share Map van O’Brien! We nemen aan dat dat een beetje als Chinees kan klinken. Sta ons toe om even uit te leggen waarom dat goed nieuws is.

Oliver O’Brien is een ontwikkelaar en onderzoeker die vanuit Londen werkt aan projecten over data-visualisatie. Ook dat klinkt nogal vaag, dus laten we zijn meest interessante ontwikkeling er even uitlichten: http://bikes.oobrien.com/global.php

Velo op O'Brien

De Bike Share Map is een kaart die de fietsdeelsystemen in de wereld bundelt. Want fietsdelen doe je niet alleen in België. Ook elders in Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, Rusland, China, Japan... kan je gebruik maken van fietsen gelijkaardig aan die van Velo Antwerpen.

Omdat Velo Antwerpen nog niet op deze kaart stond, kon je enkel andere fietssystemen met elkaar vergelijken. Tot nu! Met veel trots mogen we je melden dat we op vlak van fietsdelen nu eindelijk ook letterlijk op de kaart staan.

Neem gerust eens een kijkje en ontdek zelf wat je allemaal met deze kaart kan doen en zien. Je kan (zoals op onze app en website) de beschikbaarheid van fietsen en sloten in de stations nagaan, enkele interessante cijfers en grafieken bekijken per station/systeem en nog veel meer. Dus wil je eens kijken hoe Velo Antwerpen de vergelijking doorstaat met de systemen in Brussel, Parijs, Sevilla of Milaan, dan is er slechts 1 adres: http://bikes.oobrien.com/antwerp/

Archief