Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

vrijdag, 4 maart, 2016

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Ivan Van Gompel.

Leeftijd: 47
Woont in: Antwerpen
Beroep: manager
Hobby's: Theater, musical, concerten en films.  
Velo-gebruiker sinds: augustus 2011

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
"Ik wilde absoluut van het systeem gebruik maken omdat het 1001 voordelen heeft. Ik denk onder andere aan de Antwerpse spits die zo vermeden kan worden. Ik denk ook aan de algemene bereikbaarheid die enorm toeneemt. Je kan je fiets overal kwijt, zonder dat je daar dan aan vast hangt. Dit maakt het heel goed combineerbaar met het openbaar vervoer. Ik wist dan ook meteen dat het een succes zou worden, en wilde er dan ook vroeg bij zijn voordat er sprake was van een wachtlijst."

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
"De eerste specifieke rit, nee dat weet ik niet meer. Ik weet wel nog dat het toen echt een hype was. Ze waren de stations toen over heel de stad aan het neerzetten, wat zorgde voor een zekere spanning. Ik herinner me ook dat we het gevoel hadden van, dit wil ik eens proberen, al is het maar om van een station naar het dichtstbijzijnde station te fietsen. Daarbij was er ook een soort verbondenheid tussen de gebruikers, zoals je die ook hebt bij motorrijders, waarbij alle gebruikers elkaar groetten bij het voorbijfietsen."

Wat is je favoriete station?
"Het station voor mijn deur, aan het Harmoniepark in Antwerpen."

Welke rit maak je het liefst?
"Van Harmonie naar het centrum van de stad doe ik het vaakst. Ik ga ook geregeld naar het Zuid, maar al bij al toch het vaakst naar het centrum."

Heb je zelf een fiets?
"Jazeker! Helaas staat deze nu echter met 2 platte banden thuis, jaloers te wezen op de Velo’s die ik wel gebruik."

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
"Soms zie ik in de winkelstraat iemand een winkel binnenstappen, terwijl ze hun Velo even buiten hebben laten staan. Dit maakt het heel gemakkelijk voor anderen om er met die fiets vandoor te gaan. Ik zou dus zeggen, let er zeker op dat je die fiets veilig terugzet in een station."

Archief