Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 3 februari, 2016

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Joeri Vanvaerenbergh.

Leeftijd: 36
Woont in: Borgerhout
Beroep: goederentreinbestuurder
Hobby's: reizen, fotografie, fietsen, spoorwegen, films.
Velo-gebruiker sinds: december 2011

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“Vroeger ging ik ofwel met de tram, ofwel met de fiets naar het werk. Met de fiets naar het werk gaan had wel het nadeel dat ik de fiets moest achterlaten aan het station. Het gebeurde dan jammer genoeg wel geregeld dat deze ofwel gestolen, ofwel beschadigd werd. Met de tram ben ik langer onderweg, zeker omdat ik nogal vreemde werkuren heb. Toen kwam Velo Antwerpen en dan was ik heel nieuwsgierig. Ik dacht, ik ga het eens proberen, want het bood een antwoord op mijn problemen. Dus ik kan nu met de Velo direct naar het station fietsen, ik kan die daar achterlaten en ik moet mij daar verder niet om bekommeren. Ik heb dat geprobeerd met een open geest, met een gedacht van ‘ja we zien wel’ en eigenlijk is mij dat waanzinnig goed bevallen. Ik ben nog steeds een tevreden gebruiker. Daarnaast gebruik ik het ook voor andere uitstapjes, omdat ik bewust autoloos ben."

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
"Ik denk dat het van thuis naar het station moet zijn geweest, gok ik. Ik weet wel dat het mij goed beviel. Ik had er eerst wat schrik van omdat ik nogal een fanatiek fietser ben, en veel bezig ben met fietsonderdelen, maar het viel heel goed mee."

Wat is je favoriete station?
"Ik zou zeggen Centraal Station-Kievit. Als je naar het Centraal Station moet, heb je eigenlijk 2 opties, Astrid of Kievit. Kievit is de rustigere kant, en het is ook overdekt dus de fietsen zijn droog."

Welke rit maak je het liefst?
"Ofwel heel vroeg, ofwel heel laat. Het is dan heel kalm, rustig en er is weinig autoverkeer. Ik probeer hoe dan ook altijd de drukke autobanen te vermijden."

Heb je zelf een fiets?
"15 fietsen zelfs! En 9 frames die nog in afwerking zijn. Het is een hobby van mij om fietsen te verbouwen. Ik start dan van nul en koop alle onderdelen apart. Ik doe dit ook voor vrienden soms, waarbij ik ze alleen voor de onderdelen laat betalen maar niet voor ‘mijn werkuren’."

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?

"Gewoon doen! Hoe meer fietsers hoe beter, op verschillende vlakken. Ik denk bijvoorbeeld aan veiligheid, maar ook aan algemene omgeving. De meest leefbare steden zijn meestal steden waar veel gefietst wordt."

Archief