Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 11 februari, 2015

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Anne Floren.

Leeftijd: 62
Woont in: Antwerpen
Beroep: Gepensioneerd (daarvoor: medisch secretaresse)
Hobby's: “Ik ben een beroepsvrijwilliger in de culturele sector voor onder andere de Zomer van Antwerpen en andere evenementen in de stad. Daarnaast werk ik nog als vrijwilligster in een cafetaria van een woonzorgcentrum. Ik zit ook in een wandelgroep én een fietsgroep. Met die fietsgroep maken we tochten van 40 à 60km, maar ik fiets er dan nog eens 20km bij gezien ik niet in de buurt van ons vertrekpunt woon. Verder ga ik graag lopen in het Stadspark.”
Velo-gebruiker sinds: juni 2011

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“Ik heb dat vooral gedaan uit vrees dat mijn eigen fiets gestolen zou worden. Daarnaast spaar ik met een Velo-jaarkaart heel wat geld uit. Nu moet ik geen parkeergeld meer betalen als ik mijn familie een bezoekje wil brengen (lacht).”

Kan je je eerste Velo-rit nog herinneren?
“Ik herinner mij nog dat ik een fiets heb genomen aan het Rubenshuis, maar ik weet niet meer naar waar ik ben gefietst. Wat ik wel nog weet is dat het even duurde vooraleer ik me een goede houding wist aan te nemen. Het stuur stond toen precies heel ver.”

Wat is je favoriete station?
“Dat zijn vooral de stations in de buurt van mijn woonplaats. Ik neem vaak een fiets aan de Tabakvest, de Wapper of aan de Bourla. Deze stations gebruik ik het vaakst.”

Welke rit maak je het liefst?
“Ik ben een zonneklopster en als het mooi weer is, fiets ik het liefst naar Linkeroever waar ik mijn fiets dan parkeer in het Velo-station aan Sint-Anneke. Als de lift van de Voetgangerstunnel meezit, ben ik er op amper 20 minuten. ”

Heb je zelf een fiets?
“Ja, ik gebruik die voor de tochten die ik maak met mijn fietsgroep. In de zomer maken we 2 tochten per week. In de winter is het wat minder en dan haal ik mijn fiets maximum één keer in de maand van stal. In de stad maak ik geen gebruik meer van mijn eigen fiets. Voor mijn dagdagelijkse verplaatsingen gebruik ik enkel nog een Velo.”

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
“Ga altijd uitbadgen met je kaart en lees de boodschap op het scherm. Zo had ik een keer mijn fiets teruggeplaatst en bij het uitbadgen, merkte ik dat die niet goed werd geregistreerd. Toen ik diezelfde fiets uit het station nam, zag ik dat er steentjes in het slot zaten. Ik heb de fiets daarna in een ander slot geplaatst en bij het uitbadgen, kreeg ik dan wel de melding dat de fiets goed werd geregistreerd.
Een andere tip is om de App te checken vooraleer je naar een station vertrekt. Ik vind dat zeer handig, omdat ik dan kan zien of er nog fietsen aanwezig zijn in het station. Zo weet ik al op voorhand of ik eventueel naar een ander nabijgelegen station moet gaan.”

Leuke Velo-anekdote:
“Toen ik op een keer terugkwam van Sint-Anneke, wilde ik de lift nemen aan de Voetgangerstunnel. Op dat moment kwamen er twee mannen uit de lift, ook op een Velo’ke, en die riepen: “Dieje van ons is toch schunder zene!”
Wanneer je aan een leeg Velo-station staat, is het altijd leuk als er net iemand zijn fiets komt terugzetten. Uiteraard bedank ik deze persoon dan hartelijk en vaak maak ik nog een praatje met deze mede-Velogebruiker (lacht).”

Archief