Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

donderdag, 20 augustus, 2015

Wie zijn de mensen die dagelijks met een Velo naar hun werk rijden, gaan shoppen of gewoon de stad verkennen? Dat wilden we graag even uitzoeken. Vandaag geven we het woord aan Jan Morra.

Leeftijd: 83
Woont in: Berchem
Beroep: Gepensioneerd (verleden: notaris)
Hobby's: Lezen, reizen, fietsen, fotografie, bloemen en planten
Velo-gebruiker sinds: september 2011

Waarom heb je een Velo-jaarkaart gekocht?
“Ik ben iemand die zijn hele leven graag en veel gefietst heeft. Woon-werkverkeer alleen al 100.000km. In de stad is het een gemakkelijk vervoersmiddel. Met een Velo-jaarkaart heb je ook nog eens de mogelijkheid om per fiets een enkele reis af te leggen. Je bent niet verplicht om terug te keren met een fiets. Mijn vrouw gaat vaak winkelen in de stad en dan kom ik met de fiets toe, maar dan ga ik met haar en de boodschappen terug met de tram.”

Wat is je favoriete Velo-station?
“Het Velo-station aan de Merode (046) is één van mijn favorieten, omdat het zo dicht bij mijn thuis is gelegen. Ik ga vaak de stad in en dan vind ik de stations aan de Groenplaats gemakkelijk. Wat ik ook heel dikwijls doe, is naar ’t Scheld fietsen en daar een wandeling maken. Ik zet mijn fiets dan weg aan het Zuiderterras en dan wandel ik richting het Noorden, waar ik aan het Steen opnieuw een fiets ontleen.”

Welke rit maak je het liefst?
“Ik fiets het liefst door het Nachtegalenpark. Via de Grote Steenweg of de Karel Oomsstraat steek ik de Ring over, fiets ik door het park en kom ik terug. Mijn andere favoriete route is naar ’t Scheld.”

Heb je zelf nog een fiets?
“Ik heb dikwijls meer fietswielen gehad dan autowielen. Ik heb een tourfiets, een tandem en ik hád een stadsfiets. Onze tandem, gekregen voor mijn 25-jarige bruiloft, heb ik recent nog laten opknappen. Die is magnifiek in orde en staat zo gereed.”

Heb je nog tips voor andere/nieuwe Velo-gebruikers?
“Gewoon doen zo een abonnement, want met die auto’s wordt het een ramp in de stad. Als iemand zijn verstand een heel klein beetje gebruikt, dan pakt die zo een Velo. Mensen die al een abonnement hebben, dienen het vooral te gebruiken. Fietsen houdt je slank en gezond (lacht)."

Archief