Inschrijven

+

Gebruik/rit

Blog

woensdag, 25 maart, 2015

Vandaag is het dag op dag 40 jaar geleden dat de tram voor het eerst ondergronds reed in Antwerpen. "Weinig te maken met Velo", denken jullie waarschijnlijk. Niets is minder waar.

Bij Velo Antwerpen zijn we blij als je de Velo neemt om op je bestemming te komen. Maar we weten dat je niet overal met een Velo geraakt. Vaak moet je verschillende vervoersmiddelen combineren. Zo komen veel mensen 's ochtends met de auto of het openbaar vervoer naar de rand van de stad, en stappen dan over op een Velo. En andersom 's avonds. Of ze fietsen naar een bus- of tramhalte binnen de stad om daar over te stappen. Creatieve mobiliteit begint van zodra je de deur uitstapt.

Om een lang verhaal kort te maken: Of je nu een bus, tram of Velo neemt, dat maakt niet uit. Je laat de auto voor wat hij is en komt op je bestemming aan, dat is wat telt. Vandaar ook dat De Lijn een partner is van Velo. Zowel bij Velo als bij De Lijn geloven we er sterk in dat Velo en openbaar vervoer samen gaan. En daarom zijn we heel blij dat we mee kunnen vieren dat de tram in Antwerpen al 40 jaar ondergronds rijdt. En zo helpt om de stad verkeersvrijer te maken.

Neem zeker eens een kijkje op de website van Antwerpen Tramstad.

Archief